Odyssee dell arte

In en verkoop aardewerk

IF
IF
IF 
IF 
Artikelnummer:010001 bestellen
Prijs € 21,=

Deze vaas is een typisch product van de jaren 60. Met zijn knallende oranje band over het midden is de vaas nadrukkelijk aanwezig. Vanwege de kleur worden dit soms lava-vazen genoemd, maar die betiteling is onjuist. Lava glazuur kenmerkt zich door een ingebrande hobbelige structuur. 

Het oranje op de vaas is voorzien van glanzend glazuur. Dit loopt via een beige rand over in  donkerbruin matglazuur dat langs de hals naar beneden druipt. De beige ondergrond schemert er  doorheen. De bovenrand is eveneens oranje en afgebiesd met een beige rand. De binnenkant van de vaas is voorzien van donkerbruin glansglazuur.

De vaas verkeert in perfecte staat. De hoogte is 18 centimeter. De diameter is 11 centimeter, de monding 8,5 centimeter en de standring 8 centimeter. De vaas is gemerkt op de bodem met de twee gekruiste zwaarden van Dümler en Breiden die aan de onderzijde uitlopen in een D en een B. Het modelnummer is 481 18 waarbij het laatste getal staat voor de hoogte. B&D vazen zijn vrijwel altijd voorzien van het predikaat “Germany”. Deze dus ook.

 

Meer weten over D&B? Klik hier